Perfekt veckoslut!
Har haft ett underbart veckoslut (såklart, när den inte innehållit kandi, utan bara vänner och härligheter!). På fredag kände jag med färdig med skolarbete så åkte till Busholmen på middag och mys. Hade inte sett Fricca på evigheter så det var såå behövligt med en tjejkväll. Vi gjorde sommarrullar och skrattade kvällen lång tills jag fick somna med Becca i hennes tjusiga ommöblerade etta med den skönaste sängen. Nästa morgon tog vi avocadon och chiapuddingen med oss några våningar ner för att förbereda brunch hos Frida. MYS! Vi hade allt man kan önska sig med en solig utsikt till Medelhavsgatan där stans sötaste doggon spatserade, goals! Efter att jag laddat batterierna tillräckligt orkade jag ta mig hem via butiken. Tänkte att god-mat-temat kunde fortsätta så lagade hemmagjord pizza till kvällen. Med ugnsrostad tomatsås och italienska pizzadegen! Bjöd över Vicke på pizzaparty och tiggde beröm efter varje tugga, det var ju så gott! På kvällen tittade vi på actionfilm (den första för mig någonsin! Eller har sett 1/4 av Bond fyran tror jag...)
Hade svårt att somna, för söndag var ju min födelsedag och jag var såå förväntansfull inför dagen! Efter en utsökt frukost med ciabatta och smoothie åkte vi ut på isäventyr i det fina vintervädret. Vi gick från seurasaari till tölöviken för att fika och sola på café Regatta vid stranden. Det blev träffis med Fricca och vi satt och skrattade och brände tungorna i den heta kakaon. Det bästa med stället var deras slädkarusell, där vi gav varandra så många fartfyllda åkturer att barnen blev otåliga i kön som bildades bakom oss. Hann bli stelfrusen medan vi gick tillbaka, för väl hemma lade jag mig under täcket på soffan och samlade värme och ork i 45 min. 
 
På kvällen blev jag upphämtad av Vicke för en festlig överraskning och vi åkte in till stan för att äta middag på Elite i Tölö. Satt där och skrattade ikapp åt inredningen, som var som en blandning av Silja Line, tavelmuseum och en restaurang från en 70talsfilm. Kände oss lite malplacerade ända tills servitören kom med superfancyig mat till vårt bord och alla inredningsmissar glömdes bort. Har aaldrig ätit så god mat på restaurang, vinner alla pizzor i världen också! Pilgrimsmusslor, tryffelrisotto, hummersås, piggvar och karamelliserade minitomater bland annat. Var mer än nöjd efter middagen men vi styrde stegen ännu till en tapasbar i närheten och drack mera vin och åt efterrättstapas. Så min födis var verkligen en tiopoängare. För att inte nämna alla fina gratulationer mina gulliga vänner skickade, bland annat Nellys röstmeddelande som fick mig att sätta morgonmålsjuicen i fel hals när hälsningan var oväntat gullig.  
 
Minisemester i kandiskrivandet
Är lite efter med bloggandet så får först göra ett snabbt inlägg om Vasavistelsen innan jag skriver om det roliga nya som hänt. Hade alltså tentvecka med bara en mattetent, så hoppade genast på tåget till Vasa för att ta lite semester. När jag kom in genom hemdörren (efter att inte varit hemma på 2 månader nästan) kom vääärldens gladaste hund rusande och studsande mot mej och vi sprang maraton med favoritleksakerna fram och tillbaka i korridoren så att mattorna fick en omgång dom sent kommer glömma.
 
Vasa bjöd på strålade väder och jag hann äta sushi med syster, dricka kvällsté med Nelly, stå i köket och testa nya recept, dansa på Kipinä, catcha upp med gamla dansvänner och bjuda släkten på födelsedagskalas en vecka på förhand. Stod i köket hela söndagen och gjorde förrätt, två efterrätter (pannacotta och raw cake) och Emma kom och hjälpte mig med varmrätten. Lite tungt men roligt, trivs så bra med att laga mat!
Hade en mysig bild på Nellsan också men den har försvunnit från mitt galleri :(((
 
Dessutom blev jag tipsad om ett sommarjobb av min chef från förra sommaren och jag ringde dit för att inom 30 sekunder bli bjuden på arbetsintervjuintervju. Stannade i Vasa till måndag för att åka på intervjun till Wärtsilä och var nog ganska nervös, för visste inte vad jobbet skulle gå ut på och hur jag skulle "sälja" mig själv. Jobbet verkade riktigt passligt utmanande inför i sommar (produktionsutveckling) och jag fick bli och vänta på samtal om jag fick det eller inte. Snällmamma hade köpt sushi och vi firade en lyckad arbetsintervju innan det var dags att ta tåget ner igen.
 
Efter en låång tågresa tillbaka till Helsingfors blev jag upphämtad av Vicke som äntligen kommit hem från Portugal och jag blev bjuden på hemmagjorda hamburgare och de nyaste konstigaste vitsarna tills jag somnade av skratt nästan. Nästa morgon var min lilla semester helt slut och jag åkte till skolan för att börja en ny period. MEN, jag fick det efterlängtade samtalet att de valt mig till sommarjobbet, så nästa sommar kommer spenderas i Vasa som förhoppningsvis blir somrigt och härligt!
 
Musikvideoinspelningar och övermänskliga prestationer
Fastän jag är redo att berätta om detta veckoslut, kan inte förra helgens händelser skippas, för det var EPIC. Så here we go:
Fick alltså vara med som dansare i en musikvideo till "Average Joe" av Jung Jubbz som skulle spelas in. Jag, Elin och Emmi (dansarna) träffades på lördag och kokade ihop en koreografi. Fastän låten var krävande gick det förvånansvärt lätt att hitta på varierande och passande rörelser vi gillade och vi var supernöjda med slutresultatet. Efter 4,5 timmars ihärdigt koreograferande hade vi hela paketet klart och åkte till studion för att visa teamet vad vi hade hittat på. Pinsamt nog när musiken kom på frös vi alla tre fast efter de första rörelserna och kom inte ihåg  ihåg vår koreografi alls. Hjärnan var bara så överansträngd att det inte gick. Efter en välbehövd nattsömn var vi redo nästa morgon och repeterade samtidigt som vi blev sminkade, och alla rörelser satt! Inga frågetecken alls. Skönt. 
 
 
 
 
Sen var det äntligen dags att spela in. Första tagningen var riktit nervöst och skakigt för vår del, men sen vänjde vi oss och det flöt på hur bra som helst. Vi dansade vår 2,5 min långa koreografi från början till slut oräkneliga gånger, för det skulle filmas i olika ljussättningar, med olika kameralinser, med artisten, utan artisten, och ännutill med olika bakgrund. Att vi var slut!! Hade en weak moment när jag skakade och ville spy för var så slut, och då meddelades de att vi skulle bli filmade en dansare i taget. 4 gånger i rad! Huj sånt samlande det krävde. Hittade ett undangömt extra-energilager som tur och klarade av att leverera alla gångerna för fullt. Sen var vi dansare klara för dagen. 
 
Oj sån häftig upplevelse det var! Teamet var proffsiga, med minutschema och tydliga instruktioner, så det var en glädje att jobba med dem. Nu får vi bara tålmodigt vänta på slutresultatet när allt klipps ihop...