Gasen i botten och växel 5
Hejsan! Jag har hurja fart på under veckorna med timlärarjobb på skolan, danslärarvikarieringar, kandin och två fysikkurser med mardrömslånga och svåra uppgifter. Inkommande vecka väntar också extra program så som musikvideoinspelningar vol 2 och inspelning till en reklamfilm om Aalto (jag ska bli intervjuad och filmad om mina studier!) Har minst sagt gasen i botten och var därför tvungen att skippa pampas nationaldag iår...
Veckosluten har också spenderats i bibban, men på kvällarna har jag ändå tagit paus och varit med om kuligheter. Förra helgen började med att vi hade HP myskväll hos Jami och File och nu har vi tittat igenom alla 8 tillsammans. På lördag kväll var jag på bio med Frida, Becca och Vicke, vartefter vi åkte till Busholmen, lagade nachoplate och spelade Bohnanza. Hade såååååå roligt och det var verkligen en goals kväll med några av favoritmänniskorna på jorden, jeee!<3 Igår kväll efter heldag i bibban åkte jag med Vicke och spelade biljard mot Jami och Pinkku. Superroligt det med fastän jag knappt fick i några bollar då jag skrattade för mycket för att kunna sikta rakt, hehhe. Denna morgon började med bananplättar, resten av dagen kandiskrivning och en danslektion. Gissar att jag kommer räkna fysikuppgifter ännu under natten, perus-settii... Som tur ger dansen så mycket extra energi!
 
Livet kretsar kring mat
Omg i torsdags utnyttjade vi faktumet att vi är kvinnor och det är kvinnodag, genom att fara på gratis hamburgarmåltid till Naughty Burger. Vi trodde att vi skulle behöva köa i några timmar, men när vi väl kom dit var det ingen kö och vi fick sitta i loungen och äta chokladpraliner medan vi väntade på våra burgare. Min bara smälte i munnen! Tänk er pulled pork, aioli, rödkålscoleslaw och äppel inuti semlorna och batatfranskisar och tryffelmajonnäs ännu till, det gjorde hela rätten fullständig, lätt 11/10! Hade dock ähky resten av kvällen, men det blev ju billigare på så vis för mej så klagar inte. Efter en snabb shoppingrunda med Frida och Becca tog jag mig till tåget för att spendera veckoslutet i Vasa.
På fredag träffade jag min förman och skrev på arbetskontraktet inför sommarjobbet, och det känns nog jättebra nu. Efteråt plockade jag upp Emma och vi gjorde en sisters' roadtrip till Simpsiös fenomenala slalombackar, nästbäst efter Alperna ju. Vi hade på oss mammas gamla vinterjackor från 2005, hittade en så gammal purkkapåse i ena fickan iallafall. Riktigt nostalgiskt. Vi hade inte åkt snowboard på över fem år så backarna dög suveränt för våra behov. Det var tydligen offseason eftersom vi var nästan dom enda där, vilket ju bara var bättre för oss. Och skillsen kom tillbaka redan under första åket så det kändes veeri nice. 
På lördag tog jag mig tid att träffa mommo och blev så glad av att hon blev så glad att få hänga med mej. På kvällen blev jag upphämtad med Vasas fräsigaste bil av en glad liten Nellsan, palvelu pelaa måste jag säga! Vi åkte till Fondis där vi lyxade till det med god middag lördagen och vänskapen till ära. Helt supermysigt och skrattigt igen, bästa sättet att ladda batterierna<3 Skulle dessutom ha blivit bjuden på Nellys hemmagjorda sockerfria kex från hennes fina guldiga lilla kexfat efteråt, men kände att mina föräldrar också ville hinna se mig, så blev en mellomyskväll med dem som avslutning på dagen. 
Jag beställde musslor för första gången! Blev inspirerad när jag i Dublin hade fått smaka på en mussla från Irénes mat och den var himmelskt god (trodde förr att musslor var slemmiga klumpar som smakade salt och snigel?) Fondis musslor var riktigt goda och tallriken som kommer till är skalfat, mina vänner, inte en portionstallrik som jag trodde hehe...
 
Idag rann tiden iväg fullständigt. Skulle egentligen ha åkt och sett på Kipinäs dansuppvisningar, men slutade med att jag ännu stod i köket och kockade för fullt en timme innan tåget skulle gå. Hade alltså antagit mig utmaningen att laga torsk, rotsaksmos och persiljasås, och det tog längre än förväntat, hela 2h att tillaga eftersom jag mokade såsen på första försöket. Med maten nerpackad i matlådor fick jag rusa iväg till tåget. Men bra veckoslut allt som allt!
 
All we do is brunch
Denna helg har också levererat matmässigt och sällskapsmässigt. Efter en låååång nattsömn efter fredagens fartfyllda kväll hade vi en supersatsad brunch hemma hos mej och Julia med Aaltotjejerna. Bordet blev fyllt med allt man kan önska sig: croissanter, plättar, mimosan, exotiska frukter, nutella... Vi satt runt bordet och ända tills klockan fyra och märkte plötsligt att dagen håller på att rusa förbi. Jag hann göra 3 fysikuppgifter och åka till gymmet på kvällen. Dessvärre stängde gymmet tidigare på lördagen, så fick göra min träning i speedad takt vilket resulterade i extrem muskelhandikapp idag... 
Det här var första gången jag åt färsk lichi-frukt. Man skalade den som ett ägg och så var konsistensen som en ögonglob, mjuk och squishy och hal. Men riktit god och fräch, svagt kokossmakande.
Minéa hade gjort rödbetshummus och marinerad rödlök som passade jättebra på rågbröd.
Idag föreslog Minéa att vi skulle ta en promenad när vädret var ca finaste någonsin (full solsken och ingen vind). Jag letade fram mina solglasögon och tog Julia med mig och vi hade träffis på gården (så kul att bo i husen mittemot varandra!). Vi gick ut på isen och tänkte att vi skulle gå till Café Regatta i Tölö. Det var en ganska ambitiös plan, men fram kom vi efter 1h och 40 min. Skönt med en ordentlig gålänk i fina vyer och stundvis var det jättevarmt också. Kön till cafét var över 1h lång (alla hade planerat samma som vi denna söndag) så vi styrde stegen till en matbutik för att köpa egen matsäck. Vi sneakade oss tillbaka till caféts uteservering och satt där i solen och mumsade på smoothie, croissant och chips. Tröttheten tog över så vi tog istället buss och metro hem, men samlade ändå på oss 2 km gång där emellan. Skulle egentligen ha åkt och dansat ikväll på en efterlängtad lektion men det kändes inte lockande att lämna hemmet samma minut jag kom in och behöva åka till andra sidan helsingfors igen, så jag tog en lång varm dusch och åt tomatsoppa istället. Ei huono.